Fondul de ten  constituie fara doar si poate unul dintre cele mai cunoscute si utilizate produse in materie de machiaj.

Medicina moderna a conturat si dat acestui produs, in decursul anilor, o alta alura decat cea de substanta cosmetica.

Evolutia a permis ca in timp sa se dezvolte formule care sa confere acestui produs, din totalul celor cosmetice nu numai proprietati de cosmetizare, cat si de mentinere, hidratare si chiar de ingrijire a tenului. Astfel, exista fonduri de ten care au proprietati anti-imbatranire, altele care hidrateaza tenul sau dimpotriva care sunt destinate anumitor tipuri de piele. Cu toate acestea, care este importanta fondului de ten?

Un prim element edificator este acela ca fondul de ten are rolul de a acoperi imperfectiunile, ajutand la crearea unui ten radiant. Acest element cosmetic vine si in ajutorul persoanelor care trec prin etape mai aglomerate, care sunt ocupate, surmenate, ajutandu-le sa isi imbunatateasca considerabil starea de  bine si aspectul exterior. Varietatea fondurilor de ten permite ca acestea sa poata fi utilizate de un grup larg de consumatori. Cu acoperire naturala spre completa, cu ingrediente compatibile cu toate tipurile de piele, fondul de ten constituie un partener de incredere.

Fondul de ten este soldatul care lupta cu razele solare.

Actionand ca o bariera de protectie, fondul de ten nu te protejeaza numai de razele nocive, ci si de agentii poluanti existenti pretutindeni. Protectia solara este necesara pentru a preveni aparitia hiperpigmentarilor, a ridurilor, respectiv a pielii lasate. Cu toate acestea, cele mai multe dintre fondurile de ten din ziua de astazi contin factor de protectie, de regula un SPF 15. Desigur, daca expunerea la razele UV presupune o perioada mai lunga de timp, atunci este de preferat sa se utilizeze si un produs destinat strict protectie solare, cu un factor de protectie mai ridicat, de minim 30.

Intr-un studiu efectuat cu finantare din partea grupului Procter&Gamble, s-a concluzionat ca femeile care poarta machiaj sunt percepute ca fiind mai competente. Acest studiu vine ca o completare al altuia, care a remarcat ca persoanele care utilizeaza cosmetice se bucura de un nivel al stimei de sine mai ridicat. Se poate conchide ca un aspect fizic ingrijit genereaza cel mai adesea reactii pozitive si placute interlocutorilor, dar in principal propriei persoane.

Ingrediente din produsele cosmetice care sunt benefice tenului

Ca si elemente regasite in formulele fondurilor de ten se pot remarca cateva ingrediente care sunt benefice tenului. Enumeram cele doua vitamine, A, regasita ca ingredient sub denumirea de retinyl palimate, respective B, tocopherolul acetate. Cea dintai lupta impotriva micro comedoanelor, pe cand vitamina E este un conservant natural si un ajutor impotriva ridurilor.

Ca o ultima subliniere, fondul  de ten poate fi utilizat in scop dublu: pentru infrumusetare, dar si tratare. Eruptiile cutanate vin cel mai adesea pe nepusa masa, ori intr-o atare situatie sunt de preferat solutii optime, rapide si on-the-go. Fondul de ten se incadreaza printre aceste solutii. Gamele variate, prezenta cosmeticelor bio si din minerale, fac ca fondul de ten sa fie un produs de make-up care se bucura de popularitate in randul consumatorilor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *